Çaylıoğlu beldesindeki şelaleler keşfedilmeyi bekliyor

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Çaylıoğlu beldesinde bulunan Güneşli ve Kayalıdere şelaleleri, keşfedilmeyi bekliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 13:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güneşli Çayı üzerinde bir, Kayalıdere Çayı üzerinde ise 3'ü büyük 8 ayrı şelale, göz kamaştıran doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini büyülüyor.

Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Çaylıoğlu beldesinde Güneşli ile Kayalıdere şelaleleri, doğaseverlerden ilgi görüyor. Güneşli Şelalesi Çaylıoğlu beldesine yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta yer alırken, Kayalıdere Şelaleleri ise 15 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Kayalıdere Şelaleleri Aşağı ve Yukarı Kayalıdere köylerinin hemen yanında kilometrelerce uzunluğu olan ormanlık alanın içerisinde Kayalıdere Çayı üzerinde bulunuyor Kayalıdere Çayı içerisinde 3'ü büyük olmak üzere toplam 8 ayrı noktada bir birinden güzel şelaleler bulunuyor. Bazı yerli ve yabancı turistlerin kanyon olarak da kullandıkları Kayalıdere Çayı üzerinde bulunan şelalelerin büyük olanlarının etrafındaki dik yamaçlar, dağ sporu ile uğraşanlar tarafından tırmanma amaçlı olarak da kullanılıyor. Kayalıdere Çayı üzerinde bulunan ve yaklaşık 20 metre yüksekliğe sahip en büyük şelalenin üst kısmındaki doğal park ise görenleri hayrete düşürüyor. Yaklaşık 30 metre uzunluğundaki doğal parkın hemen bitiminde ise havuza benzer iki ayrı gölet bulunuyor. Kayalıdere Çayı ve şelalelerinin etrafının geniş alanda metrelerce yüksekliğindeki ağaçlarla çevrili olması bölgeyi doğa sporları yönünden cazip kılıyor.

Özellikle yaz aylarında yerli ve yabancıların ilgisini çeken Güneşli ve Kayalıdere Şelaleleri için çok düşük maliyetle yapılacak çalışmalar ve tanıtımın ardından çok sayıda turist çekmesi bekleniyor.

Çaylıoğlu Belediye Başkanı Rıfkı Gültekin, Güneşli ve Kayalıdere Şelaleleri'ni gezmeye gelen turistleri hem kendilerinin hem de bölge halkının çok sıcak karşıladığını belirtti. Gültekin, şelalelere kaynak olan iki çay üzerinde de yerleşim yeri olmadığını söyledi. Gazetecilerle birlikte şelalelere giden Başkan Gültekin, Güneşli ve Kayalıdere Şelaleleri'ne daha çok turist beklediklerini ifade etti.

Gültekin, şunları söyledi; "Şu anda Çaylıoğlu beldesine bağlı Güneşli Şelaleleri'ndeyiz. Gerçekten el değmemiş, bakir bir saha. Üst kısmında hiç yerleşim yeri bulunmamaktadır. Su, kaynağından çıktığı gibi tertemiz ve berrak bir şekilde duruyor. Güneşli şelalemizin yanı sıra ileri uçlarda Kayalıdere Şelaleleri mevcuttur. Orada da irili ufaklı 8 ayrı noktada şelale var. Çaylıoğlu beldemiz gerçekten doğa aşığı, doğayı seven insanlarımızın gezebileceği, görülmesi gereken güzel bir yer. Doğayla iç içe olmak isteyen herkesi beldemize bu güzellikleri görmeye davet ediyorum. Gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaktan onur duyarız.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber